Julgodis

knäck

1.5 dl ströslocker
1.5 dl vispgrädde
1.5 dl ljus sirap
30st hakad mandel

Blanda strösocker, vispgrädde och sirap i en tjockbottnad kastrull.
Låt blandningen koka tills den är ca 120 grader eller klarar av kulprovet, dvs att bli rullad till en boll om den droppas ner i ett glas med kallt vatten.
Ta kastrullen från plattan och rör ner de hackade sötmandlarna.
Häll upp smeten i knäckformar med hjälp av två teskedar. Den stelnar snabbt.
Låt knäcken stelna och svalna sen mumsa på.


                                                                                                                                                           

Ischoklad

200g ljus choklad
100g kokosfett

Lägg chokladen och kokosfett fördelad i små bitar tillsammans i vattenbad. Rör om ibland så det blandar sig ordentligt.
Häll upp i små formar in i frysen en stund Färdigt!

                                                                                                                                                           

Chokladtryffel

2 dl vispgrädde
50 gr smör
300 gr mörk choklad
0,5 dl florsocker

Värm upp vispgrädde och smör till kokpunkten.
Dela chokladen i små bitar och tillsätt. Rör till dess att chokladen har smält.
Blanda i övriga ingredienser.
Sätt smeten att svalna i kylskåp i ett par timmar. Täck med plastfolie.
Forma till runda kulor. Rulla kulorna direkt i kakao
 


Kommentarer




Kommentera inl�gget h�r!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ih�g mig?

Trackback