Frukost


Anna rycker åt sig sista av min macka mumms va gott sa hon. Lilla tjuven som osso är sjuk och hostar hela natten lång blir nog ingen dagis förs på måndag ingen kul för henne vara hemma hon saknar ju sina vänner på dagis.

Anna tältar


Anna bädar med kuddar och täcken och bunkrar upp sen är et full rulle
kastar runt täcken och kuddar och röjer gärnet.

Sjukligen


På väg hem från närakuten då Anna vart jätte dålig igår natt och andades jätte dåligt
väl inne på sjukan fick hon andas in ventolin och fick ett resept så kan ta vid behov stakars liten hade jätte hög feber och var bränhet hela natten fick tycka i henne alvedon och efter ett tag kunde hon somna om. NU idag mår hon lite bättre. Men näsan rinner hostar hela tiden och en and strängd andning.


Leker prinssesa.


Ann älskar att få klä ut sig och leka prinssesa hon går runt och säger att hon är en sessa och mammas linen blir prefekt som prinseskläning och stå framför spegeln och se hur fin man vart är jätte roligt hon är så stolt när hon ser sig själv i kläning. Mammas älskling.

Kaka gott


Bakade moccaruter i går och Anna mumsade i sig för fult. Anna älskar gotte och ibland måste man ju få lite gotte. Kan ju inte vara nytig hela tiden. Nej lite socker behövs med.

Ja vad hände.

ja nu är det en del som undrar hur gick det sen. Jag var ju med i torsdags i jobbjägaren och det vart mycket skriverier om pogramet innan det sändts men det tyckte jag bara var roligt. Men ja vad hände sen. Jo som sagt jag vart gravid så jag gick ner i tid till extra anställd och det funkar bra för mig då jag har litre små bekymer med gravideteteninget farligt. Och jag får nu mer tid över till dottern Anna så vi hinner få tid till varanda innan plutten kommer och Anna måste dela med sig av mamma.

Men att göra själva pogramet var jätte roligt samtidigt lite jobbigt kul att få lära sig vad som händer bakom kamerona. Det var svårt i början att lära sig att inte titta in i kameran och glöma att domär där.Men man vart van.
Det har varit en upplevlese i sig själv. Kul att få se sig själv på tven man ser ju sig själv i helt andra vinklar än vad man själv ärvan att se sig i.

Och jag har lärt mig saker som jag kommer ha med mig resten av livet.

telefonmarodör


Pratglad tjej.

24 timmars kändis


Ja i kväll var det dags då är jag med kanal5 nya pogram Jobbjärgarn 20,00 ikväll.
Ska bli spänade och roligt. Ska bli roligat att höra alla mian vänners och slägtens komenterer efteråt.
Redan nu har många av mina vänner frågat mig alla möjliga fråger men jag svara samma sak till dom alla se pogramet där få ni svaren på allt om inte fråga mig efter pogramet.
Ja det var iaf en erfarenhet att få vara med.


Anna på g


Anna sitter i sitt tält och äter kex och har edt mysigt hon är ju så go

Anna pratar i mobilen


Anna älskar att prata i telefonen och vill nästan varje morgon prata med pappa.
Och handen i fickan och telen i högsta hugg hon är ju en riktig cooling.

Ikväll kör vi

 Ikväll kör vi, Då är jag med jobbjärgarn i kanal5.








Susanne, 28: "Jag har aldrig jobbat"Socialbidrag, sjukskrivning och mammaledighet har hindrat småbarnsmamman.

Ända sedan gymnasiet har Susanne, 28, gått arbetslös, sjukskriven eller föräldraledig. Hon har upplevt det svårt att hitta jobb och får knappt komma på anställningsintervjuer. Och åren som arbetslös har knappast ökat motivationen eller stärkt självkänslan. Hur ska Susanne få ett jobb utan arbetslivserfarenhet?

I Kanal 5s nya program, Jobbjägaren, hjälper jobbcoachen Julia Rosqvist arbetslösa i jakten på jobb. Julia har erfarenhet från coachning av både VD:ar, struliga ungdomar och långtidsarbetslösa.  Hon lär känna dem för att se vad som är deras verkliga problem och konfronterar dem.

- Första dagen jag träffar de arbetslösa säger alla att de vill få insikter och utvecklas, men när insikterna kommer gör det också väldigt ont, säger Julia till Kanal 5. Vi har haft både tårar av ilska och tårar av glädje under inspelningarna, men slutresultatet har blivit att när de insett vad de är svaga på, till exempel att de har komplex, inte vågar be om hjälp, inte har något nätverk eller vad det kan vara, så är de allra flesta öppna för förändring. 

Jobbjägaren har premiär i Kanal 5 och Kanal5play.se - torsdag 20:00



INFO/ Kanal..se


Gravid vecka 13

Är i andra trimestern nu och jag mår fårtfarande illa och känner mig bara uppblåst och tjok.
Har fått en liten mage redan nu blir nervös att det ska vara fler där inne men många säger att man kan bli större fårtare med andra barnet får hoppas det. Samtidigt som det är härligt att veta att man bär på ett liv så det väger väl upp det negativa. Och dottern klapr mig på magen och säger bebis hon är ju bara för go. Ja det kommer bli fult upp med både Anna och bebis sen men det ska gå bra.


Vatten


Ja varje gång hon ser en vattenpöl ska hon direkt till den och hoppa och springa.


Vattenpölar.


Anna älskar hoppa i vatten pölar igår lekte hon minst en kavrt i en jätte pöl
hon hoppade och srang runt i den och skrattade. Och idag samma veva när vi kom hem från förskolan hoppade hon i en hämskt stor pöl framför vårat hus som var mins 4cm djup den va rolig och hoppa i ganska blöt när vi kom in. Barn och vattenpölar ja det är nån magisk dragnigskraft där.

Anna myser i tältet.


Igår leket Ann i sitt tält och började bäda ner sig. Ser riktigt mysigt ut.

Snart av till förskolan


Vi har ätit frukost och klät på oss och bytt blöja snart av till förskolan.
Anna vart hel rosa idag med det är inget ovanligt. Rosa är fint.

Mys gott



Hemma med dottern medans sambon är hoss frisören och ja ogillar vädret. Så Anna och jag tog oss i kragen och bakde kokosbollar och skumbollar. Skumbollar är ett bra altenativ om man är gluten alergisk. Och desutom gott. Ja det är ju mäst luft med ja man kan ha så roligt smeten du forma den hur du vill sätta färg du kan även strössla med vad du vill. Och det är enkelt att göra. Sen är det ju alltid kul att till laga nåt med dottern lite tid för varandra.

 
4,5 dl socker
1,5 dl hett vatten
3/4 dl florsocker
1,5 msk gelatinpulver
1,5 dl kallt vatten
1 äggvita
kokos
kakao 

Vispa ner socker, florsocker och gelatinpulver i det heta vattnet. Blanda ner det kalla vattnet och äggvitan. Vispa allt ca 10 min. Blanda kokos med lite kakao pulver och häll i en långpanna. Häll över smeten och strö över lite kokosblandning. Ställ plåten i frysen tills smeten stelnat och skär sedan den i rutor. Doppa sidorna i kokosblandningen.




På väg till dagis


ja till dagis samma veva varje dag. men vi har det mysigt på vägen ditt.
Fast Anna får gå en bit för hämta barn vagnen. Men det har hon inget i mot.
Och bannan måste me en liten trygghet när mamma är borta.

Coolingen


En tuff brud i lyx förpakning.

Gosiga Anna


Här om dan tyckte Anna att det var roligt att gosa ner sig bland sian kuddar.
Hon är för go.


Pappas flicka


Anna vägrade sova sin vanliga skönhets sömn. så hon vart lite små grinig och tvär
men hej hopp i pappas famn där är man trygg och smnar och sover en stund.
samma sak när det är lägg dax då ska hon ligga mellan oss men närmast pappa och dela täcket.
Pappa bäst hon älskar vara med sin far mamma går ju bra men vi umgås ju hela tiden inte konstigt hon vill vara med pappa där hon känner sig trygg.

Taro


Har nu börjat lära mig spå med tarokort sitter nu och läser en spänade bok om hur den uppkom och alla korten betydelser. Har varit intresserad läge nu att lära mig med min syster puhca på mig att börja. Ska bli kul att lära sig nåt nytt. Är en vimsig troende på spådom och allt andligt då jag upplever många sanndrömmar många tycker jag är löjlig men jag struntar i det jag kör min egen väg. Ska iaf bli roligt när man väl lärt sig allt.


Snö...

Igår kväll när vi skulle gå och lägga oss ville Anna pratar med sin moster så självklart ringer vi upp henne och Anna över lycklig och babblar på massa saker och man förstår bara hälften av vad hon säger.
Men väl dags för sova så byter jag nogra ord med syster och Anna bädar ner sig hoss pappa för hon är ju pappas flicka hon har dissat mig ett tag nu när det är sova dagx men nog om det när jag pratar med syster säger Pierre utan att lyssna färdig på honom så säger han - Det snöar nogon stans jag utbrister i ett ass skratta och säger fårt till syster vad han sa och vi båda skrattar så tårarna rinner pierre ser ut som ett fån och försöker avbryta vårat hyserika skratta men misslyckas. HAHah.... det snöar nångon stans väldigt smart älskling klart det gör det nån stans hahaha....ja så var den daegn räddad.

Köket

Sitter just nu i köket och känner doften av nybakat. Semlor i alla ära idag.
det är ju fett tisdags dagen så då blir det baka semlor vanliga semlor och några mini semlor till dottern.
När jag stor i köket och bakar då är jag lungn då mår jag bra jag rensar alla mina tankar och laddar om.
Nä köket det är min plats.
 


Gravid

Ja då är man i vecka 11 då och mår illa som bara f**.
Ja det är värt det i slut ändan men detta illamående är ingen roligt det förstör så mycket humöret matlusten sömnen ja nästan allt. Hoppas de inte blir som med Anna då måde jag illa närtan hela gravideteten. Nä hoppas hoppas denna gång blir bättre. Och svullen är man man ser gravid ut fasten det inte är livmorden och barnet som syns utan vatten fläsk tarmar och annat skit som kännde för svulla upp sitter här nu i sambos mysbyxer haha himla skönt. Ska ta nån bild och lägga ut osso när lusten faller in. Nä nu ska jag kolla till maten hejhopp.

Vart i Nykvarn

Både jag och Anna har varit dunder sjuka så vi dråg till Nykvarn och kurera oss hemma hoss mamma och pappa så Pierre inte skulle bli sjuk. VArit himmla dålig men  är på bättrings vägen. Men Anna vart jätte glad och få leka med Theo.  Han fick inte vara ensam från Anna en sekund.



Vi hade iaf skönt väder när vi var där solen titade fram på min födelsedag och vi tog oss ut en stund och försöka lapa i oss lite sol och frisk luft.

Har även hjälp mamma så mycket jag orkar att få ording i butiken som snart ska öppna och internet sidan ska upp den med snart. Mycket att göra med öppna butik men vi har fått i massa fina varor.
Och mer blir det.


Tiger och Anna


Srakars tiger har fått ont i ryggen han äter nu smärtlindrig och det gör honom till gammla samma glada tiger igen som är i farten och hoppar och springer överallt och det gillar Anna hon skrattarhögt när han springer och gör konster. Sen på kvällen blir det mys.

Ett år äldre

Ja då är man idag ett år äldre ja och det känns som villken vanlig dag som hällst. Men ja det är alltid trevligt med besök och tårta går ju alltid ner hehe. Ja ett år äldre ett år smartare nä det veta fan känner mig fårtfarande som samma gammla sussie. Ja oh snart är det dotterns tur att fylla år och det blir mycket roligare barn kalas är alltid roligare. Nä om man ska gå och njuta av resten av min dag.

Sjuk

Ingen kul att vara sjuk och att börja med att tappa vätska massor och sen inte få i sig mer sen kramp och ont hamna på sjukan jippi dropp. Inte kunnat sova har ont överallt huvet känns tungt och tjokt snoret rinner febern går upp och ner och man känner sig så ynklig. Anna äter pensillin men hon mår mycket bättre och blir bättre. Är hos mina föräldrar och kurerar mig för ja inte smitta gubben få hjälp med Anna så jag själv kan bli frisk.
Nä att vara sjuk är ingen höjdare.