Mys pys i nykvarns skogar.

Har tillbringat min helg i Nykvarns skogar. Skönt få komma iväg lite och Anna får leka med mormor och morfar. Syster fyller år idag och är snart på väg dit. Så kul att se henne och hur magen växer ska bli kul att få bli moster och lila Anna får sig en kusin till. men sammtidigt ska det bli jätte skönt att komma hem och tillbaka till sina rutiner. Just nu ligger Anna och sover och jag passar på skriva lite här uppenbarligen. Snart kommer syrran med vovarna ska sitta hund vakt en lite korstis så mysigt att få leka med kelly saknar henne så men hon har det bra med maja systers hund. Nä nu tog min hjärna en pause kommer inte på nån mer att skriva. 

 


Snö


Snö snö snö och mera snö när ska det ta slut det blir så jobbigt att ta sig fram med barnvagnen men jag tror inte Anna klagar hon har det varmt och gott när vi är ute. Anna är nu iaf 73cm lång och väger 10kg och har fått tre tänder och är envis som sin far.


Livet väg

Livet är som en landsväg man hinner se och uppleva mycket längs vägen boda på gott och ont. Och ganska ofta står man still i ett vägsjäl och undrar vad man ska ta vägen ibland blir valet helt rätt och ibland kan de bli helt fel. Och jag har ståt inför många sånna val. Och ibland när man ser bakåt kan man undra sig har jag gjort rätt. Många gånger har jag gjort rätt man dom gångerna jag gjort fel varför kan jag inte åka tillbka och göra dom rätt. Det fins vissa saker som jag skulle villja få ojort man ändå är jag nöjd med mina misstag för jag har lärt mig en hel del av dom och de gjort mig mycket klokare och gjort rätt nästa gång. Så i sin helhet är jag nog ganska nöjd med vägen jag tagit.




(Ölands bron på väg hem)




Underbara älskade

Vaknade vid 8- tiden nu på morgonen helt slut körd min dotter har inte låtit mig sova ordentligt och det märks på humöret. Men min underbara älskade sambo med en glad min tar och bytter blöjan och börjar gensat leka med Anna och låter mig somna om och sova ut vaknade för en stund sen utvilad och på mycket bettre hömör. Upptäkte då att han tagit hunden och S och Anna på en lång promenad så jag skulle få sova ostört. Han är ju bara för gå. Han tar hand om oss man känner sig så trygg och det är älskvärt.
En stolt pappa tills sin bara timmar gammla dotter.


Kärlek


Du är min aldelses egna älskade älskling du är mitt allt.
Älskar dig och ingen annan.
Du och Anna är mitt allt
Min älskade familj.
Älskar dig!


Vill ha sommar


Saknar sommaren vill ha sol och värme. Gillar inte snön man kan knappt gå med barnvangen den fasnar hela tiden nästan välter och det är kalt och jävligt.  Anna bryr sig inte hon tycker dte är fint med snö. Bara man som gnäller. Man hade ju så mysigt med Anna under sommaren så man länktar tillbaka till dom varma glada stunderna.


Tittut

Ja då blir de mer tänder nu. På väg upp nu är dom övre hugg tänderna.
Så vi är lite extra griniga nu när de gör så ont och kliar.

 


Raggre

Raggare, av ragga (i betydelsen "söka sexuell kontakt med någon", ursprungligen åkarslang för att "köra ett lass"), person som tillhör viss motorburen subkultur. Raggare har funnits i Sverige sedan 1950-talet och är vanligast i glesbygd och på mindre orter. Förekomsten minskade under 1980- och 1990-talen, men har ökat väsentligt de senaste åren. Raggare brukar ofta delta i bilcruisingar.

De första raggargängen bildades i Stockholm i slutet på 50-talet. De mest omskrivna i pressen var The Road Devils. Deras ledarfigur var Bosse "Gamen" Sandberg (som 1970 startade motortidningen Colorod). The Road Devils hade skyltar hängandes under den bakre kofångaren, med texten: The Road Devils, San Fernando, och senare erstattes San Fernando med medlemsnumret. The Road Devils brukade kallas för Väg Djävlarna i pressen. Andra stora raggarklubbar i Stockholm vid den tiden var, The Car Angels och Teddy Boys Car Club.[] Runt 1962 - 1964, så var dom första mytomspunna raggarklubbarna borta.[

Raggarkulturen inspirerades starkt av den amerikanska rock'n'roll-kulturen med stora bilar, brylcreem med mera. Subkulturer som liknar raggarna har funnits i de flesta västeuropeiska länder, men ingenstans har de varit så livskraftiga som i Sverige, (utom möjligen i Finland, det land i Europa där det finns flest amerikanska bilar per invånare, och då främst Åland som har många raggare).

Raggarkulturen har ibland parodierats. Det mest kända exemplet är kanske karaktärerna Ronny och Ragge, gestaltade av Peter Settman och Fredde Granberg i början av 1990-talet. Dessa skådespelar-karaktärer har dock inte mycket gemensamt med riktiga raggare.

Under 1970-talets senare år rådde fullt krig mellan raggare och punkare. Eddie Meduza släppte singeln Punkjävlar 1978. Den blev snabbt kultförklarad. Punkband, både svenska och utländska, blev attackerade av raggargäng under turnéer i Sverige, och svenska punkband skrev låtar mot raggarkulturen, bland annat The Rude Kids punksingel Raggare is a bunch of motherfuckers.


Man måste bara älska den kulturen. Härliga presoner skyssta bilar sköna frisyrer och för oss tjejer kläderna.
Att höra en v8 starta är som att gå igång på sin älskling det blir lixsom lite exstas (ler lite snyggt)
Och att man lever med en sådana raggare är skit kul spesiellt när man får leka loss på håret och göra roliga frisyrer och framför allt åka raggar bilen man blir ju lite putt på sin älskling som då sålde sin buick men vi smekmånad blir till USA och fara omkring och se vad man kan hitta för kul där. Men det blir inte än på ett tag Anna måste bli så stor så hon klara sig själv utan mamma ett tag. Men av ska det bli.


Familjeliv

Älskar värklingen familje livet det är så underbart.
Att få vakna och veta att man är behövd och älskad. Att få leka och umgås med sitt barn är bland det bästa som fins kan inte tänka mig ett liv utan min dotter. Visst det är krävande ibland men jag gillar utmaningen. Och så småning om fler så liv helt klart.
Att få vara en egen liten familj är så mysigt.
Älskar dom små stunder när vi alla ligger på morgon och myser.
Hela familjen på samma ställe.
Alla små underbara utflykter vi har.

Älskar min familj.


Besökarna

Min älskling tyckte vi skulle se på film och han valde då att vi skulle se på skräk film okej tyckte jag som ogillar skräkisar. Och på kommer en film från 1988 Besökarna humm va är detta+. Kult säger älskling, jasså tänker jag jaja det är ju kjell berqvist och Johanes brost då lär det bli roligt. Och ja det vart de lite kuslig var den men ändå rolig. Satt mäst som ett frågeteken. Ja va säger man om filmen då? En film från 80-talet humm...nja kommer någ inte se den igen haha.


Rosa tvätt

För första gången i mitt liv har jag misslyckats med tvätten den vart rosa haha. Tur det bara var handduckar och Annas kläder så ingen skada sked men det var roligt iaf nu fick iaf rosa handuckar. Ja sånt är livet och jag kan leva med det.


Anna


Anna börjar bli van nu att bli fotad och hon börjar tycka om det också och ler så fårt man tar fram kameran. Och mamma har alltid kameran till hans.


Anna och jag.


 Anna och jag ser på tv på kvällskvisten och är lite trötta.


Anna med sin gammel morfar.


Anna mumsar gröt.



Anna börjar nu tycka om att mumsa i sig gröt.
Banan gröt är godast men vanlig gröt går bra med lite smör i mums säger Anna.


Anna


Här är Anna 8 Månader hon växer så det knakar hon kryper snabbare och snabbare klätrar och går efeter möbler klätrar hej vilt i själsängen där hon tom har gått tre steg sen bums på rumpan, Hon älskar dricja vatten ur en mugg vill vara som mamma och pappa. Och hon älskar att leka med pappa.


Dörrförsäljare

En dörrförsäljare är nåt man rynkar på näsan till men idag var det iaf nån bra dom ville sälja en brand släkare och min sambo gjorde draget han köpte en hur bra som hälst en billig försäkring nu är man lite tryggare och man kan evt kanske hjälpa en granne i nöd.


Minus



Nu är det minus grader ute brrrr....


Frågor

Namn: Susanne Elina Jonsson
Kallas för:
Sussie eller suss även sanna men för det mästa är det älskling hihi
Stjärntecken: Fiskarna
Höger eller vänsterhänt: Högerhänt som många andra
Piercingar:  Hål i örorna och tungan men edt tog jag bort.
Tatueringar: En ängel på bennet och en tass på höften och ett eget disainat på armen
Längd: 1.60
Skostorlek: 37-38
Hårfärg: Mörkbrun just nu
Fräknar: Tyvärr inte!
Motto: Lär dig livet stora gåta Älska, glömma och förlåta
Kär? Har aldrig någonsin varit så kär som jag är nu, Pierre!!
Önskar du att du bodde någon annanstans? Letar.
Tycker du att du är attraktiv? Jag ibland så men inte på morgon när jag vaknat och se i spegeln när håret står åt allla holl.
Dricker du? Vatten men ja ett glass vin har alldrig skadat.
Röker du? Nix den dumma tiden är förbi.
Vilket schampo använder du? clerasil?
Vilken parfym använder du? just nu bara deo så Anna inte blir förvirrad.
Vad är du rädd för? Mörkret, hatar att vara hemma själv när det är mörkt. Och spindlar
Gillar du att tvätta? Gillar? Nja men jag gör det.
Gillar du berg- och dalbanor? Oh ja, älskar aderalin kickar!


Senaste…
Filmen du hyrde? oj mins inte de köper filmer i stället
Filmen du köpte? walk the mile stardast och flickan som lekte med elden.
Låten du hörde: Nått på mtv.
Låten du laddade ner? Jag laddar inte ner.
Personen du ringde? Min älskling ville säga att jag älskade honom.Personen som ringde dig? Min älskling
TV-program du såg? Sjunde himmlen på feman
Person du tänkte på? Min älskling saknar honom.


Favorit…
Låt: Basbolls underella
Sak att göra: Umgås med min familj. 
Sport: Kvilva upp ur sängen
Dryck: vatten
Kläder: Myukis kläder.
Film: Bondocksaints
Bil: Volvo ska det vara.
Serie: Desperate housewifes.



Har du någonsin…
Gråtit över en pojke? Jo då det har hänt.
Gråtit över en flicka? Tror jag säkert, kompisar.
Ljugit för någon? Ja det har jag, long time ago now.
Varit i slagsmål? Tuvärr.
Blivit arresterad? nej nej nej..
Träffat någon från internet IRL? Japp många gånger,
Antal: 10 tal
Gånger du varit kär? 2
Gånger ditt hjärta brustit? Många gånger av olicka andledningar.
Hjärtan brustet på grund av dig? oj ja..
Tjejer du kysst? ja det har hänt.
Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Lite kontakt med en vän men det är mäst via internet.
Gånger ditt namn varit med i tidningen? 2 gånger i länstidningen.



Senaste…
Boken du läste? Stora boken om barn.
Personen du fick e-mail av? Carolin, ewa och mormor
Personen du fick brev av? Räknas julkort.?
Personen du fick sms av? Älsklingen
Gången hela din familj åt middag tillsammans? Julafton! Super mysigt.
Saken du köpte? Tomteskum och mobiltelefon.
Vad har du gjort idag? Busat med min dotter.
Brukar du svära mycket? Oh fan ja det händer.!
När stiger du upp på morgonen? Vid 11 tiden då dottern vill gå upp.
Vad har du på dig? Myukis och tröja.
Vad ska du göra ikväll? Ingenaning, inget planerat.
Vad är du allergisk mot? Parfymmerade tvättmedel parfym och solen
Var har du ont? magen som vanligt.
Använder du hårspray? Det händer, när jag vill vara fin.
Kan du stå på händer? i vattnet.
Håkan Hellström eller The Ark? Håkan!
Salt eller socker? Socker
Gillar du ketchup? japp mums på makaronerna.
Är du glad nu? Jag är väl alltid glad!?
Var du glad igår? ja det tror ja att jag var.
Vad dansar du till? Allt som går att dansa till.
Stockholm är… ? Våran vackra stad.
Göteborg är… ? Långt bort.
Kan du sjunga? Ton döv.
Spaghetti eller makaroner? Makaroner går snabbast att göra.
Land du vill besöka? Hummm? inegn anning trivs så bra i sverige.


Love



Jag älskar min underbara familj.
Dom är det bästa jag har.

Att älska och att bli älskad det är det bästa med livet!





Jul bad


Julafton började vi med ett bad ute i det fria i en varm bubbelpool 39 grader mysigt men min älskling låg lite längre och tog sig en eller två öl med svärfar och syster pojkvän och sammtidigt tittade dom på mangnus och brasse på dvd. Himmla mysigt är det iaf att ligga och bubbla ute och se hur snön ligger som ett täcke.


Nya året

Nya året började bra med mys pys hemma och god mat och gotte. Anna tyckte det var jätte spänade att se på fyverkerierna och hon bryde sig inte om att det small. Tyson därimot tyckte inte om att det panga ute. Sen har jag fått fnatt och stor städat. Slängt saker skurat dammat plockat rensat avlopp osv. Köpt fina korjar till Annas leksaker som ändå ligger överallt. Tänka sig att hon är 8 månader nu. Hon kryper för fullt klätrar på möbler och far omkring med sin gå stol överallt. 

Här sitter anna och äter lite jul mat vi är hos Anna mormor och morfar på julafton och äter gott.
Och Anna har självklart rosa dräkt på sig hon är så fin i rosa.